::PENGIKUT TEGAR::

Saturday, December 19, 2009

kebosanan memenuhi ruang fikiran

tunggu result posting ni satu benda yang paling seksa.ati nih da redha dah.lantak la nak campak mane pon janji posting. dok umah ni keje lain xde makan + tido + tgk tv...satu pkara yang langsung xmembakar lemak n mggunakan akal fikiran.ape yang aku leh wat skarang nih melepak jek.bila melepak xtau nak wat ape.bila kat umah nak kuar.bila da kuar nak blk umah lak..xsenang duduk...huhuhu


melepak ngn kawan2....

Thursday, December 17, 2009

TAHNIAH BUAT HARIMAU MUDA..MALAYSIA BOLEH!!!!

blk dr home tusyen aku bwk kete cam org mabuk...leh kate sume traffic light merah aku redah.sume pasal final football MALAYSIA vs VIETNAM 2009...sampai umah tepat kol 5.55.perut lapar tapi sume tuh tolek tepi dulu.pkara 1st aku wat switch on tv...huhuhu final nih xleh lepas.mmg on da way td doa xbhnti2 bkn doa jgn kena saman tapi doa mintak2 la MALAYSIA menang 1-0 pon jd la janji menang...iklan pon aku tgk sbb xnak lepaskan tv...lebih kurg 5 minit terakhir akhirnya masuk sebijik..melompat sambil hentak meja...cam nak roboh.mase tuh doa da tukar cepatkan la mase abis..akhirnya kemengan berpihak pada MALAYSIA. 1-0 beb!!!..alhamdulillah....MALAYSIA dapat pingat emas selepas 20tahun.ape yang aku nmpak dalam game ni jgn pisahkan kembar yg 2org tuh k..bila zaquan masuk game jd makin kencang...hakikatnye mmg rezeki MALAYSIA

TAHNIAH RAJAGOPAL!



TAHNIAH HARIMAU MUDA!



TAHNIAH MALAYSIA!!!



MALAYSIA BOLEH!!!!!!

Wednesday, December 16, 2009

bila Adam bersama saya....

syukur alhamdulillah semua selamat..akak pon makin sihat.dapat aku tgk adam dekat2...comel sgt..xsabar nak tggu adam besar nak wrestling ngn dia hehehe...adam miss u....




Sunday, December 13, 2009

Lahirnya adam 13 Disember 2009

semua org tgh nyenyak tido pukul 4 pagi tapi along da masuk labor room.tunggu mase nak bersalin sampai kol9 pagi still xbersalin lagi...kesian along bertarung nyawa...kami kat umah da xsenang duduk apatah lagi husband yang tunggu kat luar...huh...doktor xda pilihan so guna vacum untuk kuarkan baby..pastu along bleeding non-stop...kol9 lebih abang call everything alright...but along still in labor room.baby lemah...dia dok nursery...sampai ari ni...along da makin sihat.alhamdulillah semua selamat...kalau la baby besar aku nak dia tau susahnye mama dia nak lahirkan dia...buat baby yang di beri nama Adam Hussni Assyraff, semoga jadi manusia yang sempurna....amin....


Adam Hussni Assyraff

Saturday, November 7, 2009

akhirnye.....

smalam dari kul 1 tghari sampai kul 9 mlm aku g survey baby stroller...huhuhu kematu kaki nih bjalan...konon2 nak cari yg paling cantik tapi sweet cherry gak yg comey...lastly aku terus g JJ nak g cari sweet cherry...huh penat2 g sales asst dia cakap tinngal wane pink jer...xuniversal langsung..dengan confidentnyer aku cakap aku xpeduli aku nak jgk sweet cherry tuh..so dia tpakse packing yg display..tgk pade harge mmg byk kali la telan air liur...huhu gigil beb kuar duit..tketar2 RM 280..kalo byk duit RM280 mmg xmahal tp sbb sengkek yg tahap dewa nih tu yg jd parkinson....em tp demi Adam xpe..xsabar nak jumpa Adam...sweet cherry ready 4 u my dear....



ni la Sweet Cherry Adam....

Friday, November 6, 2009

bila tiba ke titik noktah....

3 hari menamatkan sume penyeksaan yg aku lalui.3. bile pikir2 blk rase kejap je study.mmg la seksa tapi ade gak bestnyer....on da way blk dr jb, aku berbual ngn ku yus (member senegeri aku la...) kami dok cter blk pgalaman2 lepas...teringat mase oreintasi...perkara yang plg xleh lupa bila kene wat choral speaking...mase tu la muncul nye penekanan pada sebutan " WHERE IS IT" yg di mispronounkan " WHERE IJIT" oleh Koh (bukan nama sebenar) cam nak terburai perut ketawakan orang diri sendiri pon xbetul...huhuhu.

pastu mase kem bina insan guru (BIG), plg xleh lupa bila kene sentri...aku ngn liza (member serumah) di amanahkan jage orang tido...huhuhu mane leh tahan kul 3 pagi soh bagun jg orang tido..aku ngn tanpa segan silu nyer cari pot baek nak landing...bila location founded aku ngn bangge nyer kejut minah yang tgh tdo dgn gaya badan dilantai kepala di kerusi tuh bangun n tido di pot baek aku....mmg selesa bila dapat landing atas khemah yang di lipat tebal2....hahaha kawan2 mintak maaf yer x jage korang malam tuh....hehehe

kenangan kita....



muka2 cikgu yang xberpa nak cikgu....hehehee

Friday, October 16, 2009

seribu impian


"cincin idaman"

Thursday, October 15, 2009

rindu....

last week g sktp3.dari jauh aku nmpak anak2 murid aku tgh tekun blaja dalam kelas dgn cikgu dorg.aku sengaja intai dari blkang kelas sbb kalo aku datang dari arah depan confirm kene serbu.lame gak aku jalankan keje2 mengintai tuh.ntah camne ade salah sorg yang pusing kebelakan terus nampak aku n aku pon xsempat nak nyorok.ape lagi abis senget tudung kene serbu.sedih pon ade sbb aku kene tinggalkan dorg.nasib baik skarang ni zaman it, so dorg leh still cari aku kat FB....untuk semua anak murid saya...miss u all.take care


syaza, arifah & fatini


aqilah,ika,nisa,syazana,ezzara

pravesh,kavines,nukesh,ruhan,sharven,santosh

sweet memories with all of you...

Friday, October 9, 2009

the best among the best

dari mlk sampai ler ke jb still survey adam nye baby stroller.nak beli mmg da bleh sgt but i just want da best...adam xleh pakai yg murah2 okay!!melecet kulit adam...dalam survey2 ade yg aku bkenan tapi still xmenepati citarase mummy n daddy dia.ciri2 stroller yg parents adam nak:
1. tayar 3
2. sport rim 17
3. color grey
4.kalo leh nak yg ade aircond(hahaha..agak2 belikan peti ais pastu letak roda leh kan?)

kalo baby stroller camni camne????

Sunday, September 20, 2009

kemanisan syawal...

1 syawal mcm biase la lauk yang ade rendang, sambal, kari ayam & lodeh...em sedap...mkn banyak sampai sume toilet terpakse on 24 hours...huhuhu...tapi tahun ni xde gambar ngan family coz ade orang nak cover perut (yg bekenaan phm2 la yek)...tapi ngn cinta hati ade la amik sekeping 2 gambar, saje nak wat kenangan...peace!


Saturday, September 12, 2009

bila raye makin menjelma.....

best nyer nak raya....g shpg raya ngn cinta hati hehehe(ayat gedix). jumaat malam pas bbuka kami g survey mahkota parade, dataran pahlawan, taman cempaka, klebang..mane lagik ek banyak sampai lupa...sabtu baru g shopping...huh manusia macam semut....hampir2 sesak nafas.tapi time is too short, kene blk awal sbb cinta hati nak g keje...huhuhu...shopping lg??? 2 b continue on next friday...
bila masing2 lawan mengejek....

Thursday, August 27, 2009

hati terkenang, mulut menyebut

dok sorang2 rase bosan. so aku ringankan tangan ni capai album yang da berhabuk atas almari. aku bersihkan n mula belek2. tibe2 mata aku terhenti pada gambar yang btul2 bawa 1001 kenangan...gambar mase mude2(wpun xla tua sgt aku ni). bila tgk aku rase rindu...gambar kenangan aku ngn kakak aku mase kecik2 dulu. mase tu kami mesti nak pakai baju same. kalo xsame aku yang mengamuk. tiap2 kali raye camtu.even sampai masuk asrama pon aku nye sengal tuh xabih2. skang akak aku da kawin. kali ni puasa n raya aku rase lain sket.bila sahur bangun sorang2, masak bbuka pon sorg2...mmg lain.but its ok yang penting dia bahagia da ckup.next year aku raya dengan Adam!!!!(not my bf k).guess who???

aku ngan along kat rumah nenek

keinsafan di bulan keberkatan

Dalam sibuk2 nak siapkan santapan berbuka, tersentap ati ni bila kucing yang aku sayang n yang dipinjamkn oleh Allah pd aku diambil semula. yang hidup mesti akan mati tapi ade smtg yang wat aku rase betul2 sayu..saat2 nyawa yang hampir tamat aku dapat tgk seksanya sahabat nabi s.a.w ni sedankan dari perkiraan aku la haiwan yang diciptakan Allah n dipinjamkan kepada manusia sememangnya ahli syurga. bayangkanlah yang dijanjikan Allah tu pun seksanya nak mati, manusia yang hidup dengan perkiraan dan pertimbangan amalan ni apatah lagi.nauzubillah...sama2 renungkan...

Tuesday, August 25, 2009

our next generation....

Ni la anak2 murid aku...muka sume kesian terutama bila kena cubit n tarik telinga ngan aku bila xsiap homework. mmg aku garang, lantak la org nak ckap ape, yg penting aku bukan nak ajar dorg jd org, tapi aku nak didik dorg jd manusia. nak melentur buluh biar dari rebung......
pic1: mase aku round wat spot check sape xsiap homework

pic2: tengah terkial2 nak tny aku, mase aku membebel ko bcakap
pic3: bila aku round baru nak wat soalan 1
pic4: group discussion
pic5: group activity
bukan senang nak mendidik anak org, sabar yg paling pnting.kalo xsabar tangan ni mmg ringan jek.tapi lame2 ngaja aku rase happy sangat, dorg ni pandai terutamanya bila aku marah pandai wat muka kesian. tak jadi nak marah...lama2 timbul rasa sayang dalam hati.ni la generasi akan datang, ari ni dorang murid skolah, maybe next 20years dorang pemimpin negara...insyaallah hope they will success in their future...amin

keberkatan Ramadhan...

rezeki melimpah ruah...cakap je nak mkn ape,macam2 ade...yg pelik2 sume ade..smlm aku g bazar ade jual air 'kartika'.huh name pon da ckup glamour.spanjang jln kat bazar ade smthg yg aku rase pelik n da jadi kewajipan bulan puase ialah murtabak. pantang bau mesti nak. yang pelik bulan puase je murtabak glamour. dah name pon puase, nafsu pd mknan mmg xleh nak control. aku pon beli la murtabak, at last murtabak jd melambak2...huh rezeki2....

Monday, August 24, 2009

3 weeks lagi....

i'll be da happiest person!!!!

Friday, July 31, 2009

after 6 weeks at school........

argh...tekanan nyer dapat bdk2 degil.rase cam nak makan je dorg. kalo la aku ade kuasa cam otromen da lame aku staple mulut dorang...nasib baik anak org...huh......

Saturday, May 23, 2009

kekuatan hingga ke titisan terakhir....i'll be a taecher less than a year..i'll try my best..pray 4 me...to all my friend (kpli mt1 batch jan 09), hope we'll be a good teacher...














baru aku tau...

ingatkan sng je jd cekgu...bila da masuk skola baru tau ape sbnarnye keje cekgu..insafnya bila tau susahnya cekgu bukan setakat mengajar tapi tugas cekgu paling sukar adalah mendidik.mase skolah slalu rase cekgu suke nak menyusahkan idup aku sebab ske bagi keje skolah banyak2. tapi bila hari ni aku berdiri dengan nama cekgu rase cam nak annouce satu dunia TERIMA KASIH CIKGU......GURU PEMBINA NEGARA BANGSA...

graduation day

my bAby's conVocAtioN day...
6 mei 2009...
sedihnye xdapat tgk syg convo...ape pun congratulation syg...



Do you hear me,
Talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will
Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair


Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh