::PENGIKUT TEGAR::

Thursday, August 27, 2009

hati terkenang, mulut menyebut

dok sorang2 rase bosan. so aku ringankan tangan ni capai album yang da berhabuk atas almari. aku bersihkan n mula belek2. tibe2 mata aku terhenti pada gambar yang btul2 bawa 1001 kenangan...gambar mase mude2(wpun xla tua sgt aku ni). bila tgk aku rase rindu...gambar kenangan aku ngn kakak aku mase kecik2 dulu. mase tu kami mesti nak pakai baju same. kalo xsame aku yang mengamuk. tiap2 kali raye camtu.even sampai masuk asrama pon aku nye sengal tuh xabih2. skang akak aku da kawin. kali ni puasa n raya aku rase lain sket.bila sahur bangun sorang2, masak bbuka pon sorg2...mmg lain.but its ok yang penting dia bahagia da ckup.next year aku raya dengan Adam!!!!(not my bf k).guess who???

aku ngan along kat rumah nenek

keinsafan di bulan keberkatan

Dalam sibuk2 nak siapkan santapan berbuka, tersentap ati ni bila kucing yang aku sayang n yang dipinjamkn oleh Allah pd aku diambil semula. yang hidup mesti akan mati tapi ade smtg yang wat aku rase betul2 sayu..saat2 nyawa yang hampir tamat aku dapat tgk seksanya sahabat nabi s.a.w ni sedankan dari perkiraan aku la haiwan yang diciptakan Allah n dipinjamkan kepada manusia sememangnya ahli syurga. bayangkanlah yang dijanjikan Allah tu pun seksanya nak mati, manusia yang hidup dengan perkiraan dan pertimbangan amalan ni apatah lagi.nauzubillah...sama2 renungkan...

Tuesday, August 25, 2009

our next generation....

Ni la anak2 murid aku...muka sume kesian terutama bila kena cubit n tarik telinga ngan aku bila xsiap homework. mmg aku garang, lantak la org nak ckap ape, yg penting aku bukan nak ajar dorg jd org, tapi aku nak didik dorg jd manusia. nak melentur buluh biar dari rebung......
pic1: mase aku round wat spot check sape xsiap homework

pic2: tengah terkial2 nak tny aku, mase aku membebel ko bcakap
pic3: bila aku round baru nak wat soalan 1
pic4: group discussion
pic5: group activity
bukan senang nak mendidik anak org, sabar yg paling pnting.kalo xsabar tangan ni mmg ringan jek.tapi lame2 ngaja aku rase happy sangat, dorg ni pandai terutamanya bila aku marah pandai wat muka kesian. tak jadi nak marah...lama2 timbul rasa sayang dalam hati.ni la generasi akan datang, ari ni dorang murid skolah, maybe next 20years dorang pemimpin negara...insyaallah hope they will success in their future...amin

keberkatan Ramadhan...

rezeki melimpah ruah...cakap je nak mkn ape,macam2 ade...yg pelik2 sume ade..smlm aku g bazar ade jual air 'kartika'.huh name pon da ckup glamour.spanjang jln kat bazar ade smthg yg aku rase pelik n da jadi kewajipan bulan puase ialah murtabak. pantang bau mesti nak. yang pelik bulan puase je murtabak glamour. dah name pon puase, nafsu pd mknan mmg xleh nak control. aku pon beli la murtabak, at last murtabak jd melambak2...huh rezeki2....

Monday, August 24, 2009

3 weeks lagi....

i'll be da happiest person!!!!