::PENGIKUT TEGAR::

Wednesday, June 9, 2010

bila anak2 ada disisi....

25 Mei 2010--11pm
bertolak dari sk merlimau. bawak anak2 aku g bukit merah..erm kami awal2 lagik da g holiday hehehe waktu sekolah plak tuh.erm b4 gerak g sane excited terlebih.tiap2 ari naik kan mood anak2 suruh dia countdown hari nak pegi sane...2hari b4 g da sruh bdk kemas barang2..dorg mmg excited..tapi....cikgu dia lg excited..ngeh3~~ siap main2 kat taman mainan kat R&R lagik kire2 mcm warming up b4 water therapy la...hehehe

26 Mei 2010--6 pagi
kami transit kat R&R utk solat n breakfast.dorg mmg da dibekalkan dengan burger n duit blanja.so xyah risau la mmg ckup makan nyer.bila da ready, kol 9 kitorg bertolak g ecopark kat bkt merah...seronok sgt2...bila smpai jek kami sempat lengkapkan kenangan kami kat pintu masuk Bukit merah...
 26 Mei 2010--9 pagi
mase kat ecopark best jgk....tgk binatang2 n pokok2.rase tenang je...bawak budak2 rase enjoy sbb dorg excited tgk binatang2...pastu dpt tgk show burung yg cantik n sempat selitkan kenangan bersama rooney (burung la...)

26 Mei 2010--12 tghari
kami gerak ke taman tema air bukit merah...b4 that makan dulu kasi kenyang pastu main air puas2...bkn budak yg over, cikgu yg terlampau over..hehehe
bila jarum jam tepat kol 4.30 kami ready nak gerak ke hotel..pnatnyer rase smpai xlarat nak bcakap dah...tido xingat.pas maghrib ready utk makan....bila perut da kenyang, mula la wat aksi bosan..murid ikut cikgu ye..wat expression muka....ngeh3~~

27 mei 2010--7 pagi
pagi2 anak2 aku nak mandi kolam lagi dorg xpuas agakye smlm..huh aku mmg tobat xlarat so aku lepaskan dorg je la main air...lepaskan gian b4 blk mlk..bila da dapat main ayir mula la ade yg wat aksi...huhuhu
pukul 11 pagi sume get ready nak bertolak balik..sume muka sedih je...tapi aku pujuk la cakap kat dorg nak g beli buah2an utk mak ayah dorg.dorg happy sgt lepas beberapa ketika terlupa mak ayah sbb seronok main air n jalan2....b4 singgah kat tapah beli buah2an, kitorg singgah kat kuala kangsar utk tgk org wat labu sayong...bila sampai, terkejut bila ade labu sayong yang.....BESAR PUNYE!!!
              
bila da beli cenderamata kami terus bertolak balik...on the way singgah kat tapah beli buah2an...then terus bertolak ke melaka....sangat seronok....hope leh g lagi....babai Bukit Merah....see u again.... 

~ The end~