::PENGIKUT TEGAR::

Friday, July 30, 2010

salah sangka..

ssh kalo kita slalu sangka buruk pada org lain...(di tujukn khas utk diri sendiri)
:
:
bila genap 24hours incek bf xjwb my phone call & reply my msj mula la aku sgka buruk..huhuhu..disebabkan arini byk mase free, so aku pon dgn busuk hatinye cek sume list call in & call out dlm bill hp...keje aku jadi mudah sbb ktorg share line hp..so list tuh aku dpt gak......
erm 1 by 1 aku cek...ade 1 no ni dlm 1 ari tu msti ade call...mmg xlame 2-3 minit je..tp disebabkan da dirasuk setan aku pon menggagahkan diri nak gak tau sape makhluk tuh..bila aku call dgr2 suare lelaki...huhu...kawa en bf laaa.....sape lagik....buruk sangka tul la aku ni.....
:
:
nak citer & say sorry to him but bila call dia da tido..kesian dia penat keje kumpul duit nak kawin...huhuhu...
:
:
mintak maaf sayang...

underpressure

xtau knape....
dia xnak jawab call...
xnak reply mesej....
dia marah aku,aku tau, tapi marah sebab ape...nak buat macam mane ni...tertekan nih...
Ya Allah berikanlah aku petunjuk...Kau permudahkanlah urusanku.....
sesungguhnya yg baik itu datang dari-Mu ya Allah, yg buruk itu dtg dari kekhilafanku....

Wednesday, July 28, 2010

cintaku beradu selamanya......kau pergi jua.....

24 Julai 2010....awi kembali mengadap yang Maha pencipta....macam mana yg telah dijanjikan Nya, kehidupan adalah suatu pinjaman...mmg aku redha awi pergi lepas aku da cuba sedaya yang mampu nak selamatkan dia..aku syg sgt2 kat dia tp Allah lebih sygkan dia...sampa ari ni aku still tebayang-bayang lagi awi ada kat mane je sudut umah ni...dalam bilik,ruang tamu,dapur, kat luar,sume la.....ade je bayangan dia...xleh nak lupa...9tahun aku ngn dia....sgt2 terasa kehilangan dia......
:
:
:
masa awi ada, rutin seharian aku bermula bila aku celik je mata.....bila bangun je awi yang tido ngn aku akan bangun jugak ikut aku pegi dapur...dia akan breakfast dulu compare ngan aku...breakfast dia sng jek...sardin yg dlm tin tuh...(whiskas-frieskies-smartheart-prodiet)
bila aku g keje dia pon kuar...bila aku balik skola dia akn tunggu depan pintu,then akan ikut aku masuk umah...mase tuh masa utk dia lunch...ade nasi sket2 aku gaulkan sbb dia kuat mkn....ptg kalo lapar dia mkn friskies(biskut tuh...)
:
:
:
bila mlm dia mmg mkn nasi.....dia nye nasi special....lebih sardin....buyat slalu mengendeng nasik dia....huhuhu...bila aku masuk tido, dia pon masuk tido.rutin tuh akan berulang setiap hari & dah pon berulang selama 9 tahun....
:
:
:
skrg awi da xda lagi..aku rase sgt2 sunyi...kat wallpaper laptop aku ni still ada pic awi...sampai bila2 pon aku akan tetap syg dia...dia je yg faham aku bila aku sedih, happy, marah.......aku sunyi.....kalo la dia leh nmpak akusekarang...mmg aku slalu nangis bila igt dia....harap2 dia tunggu aku akhirat nnt...kat sane aku akan jaga dia selamanye....aku sayang sgt2 kat dia....aku da cuba selamatkan dia...tapi aku xmampu....
:
:
awi....kak ain mintak maaf....................



semoga kita bertemu di syurga....................