::PENGIKUT TEGAR::

Monday, August 30, 2010

sabar..5 hari je....

biasenye mmg aku yg masak juadah bbuka puase....disbbkan nak diet so aku xleh mkn nasi 5 hari, roti pon xleh ape je mknan sume xboleh!! yg boleh buah epal SAHAJA.dgr mmg mcm senang..ala 5 hari je kan....
tp yg menahan nih mcm rase da jadi org afrika..tgk nasik mcm nak telan 1 periuk...huhu...nasi..help meee......
tuh xmasuk lagi lauk2 lain....gigil dagu beb....

          asam pedas ikan

kari daging

ikan steam

sosej

ayam percik

kangkung goreng belacan

arghhhh tidak!!!!sgt2 sedap.....lambatnye mase berlalu...skrg ni kene mkn epal....epal....& epal......
dalam perut ade byk epal mcm ni..hehe

beza????

APA BEZA DULU DENGAN SEKARANG????

                                           
               DULU                            SEKARANG


so kene la diet sebelom jadi lagi kembang!!!

program diet secara sihat



ko apsal nak diet???ko kan da kurus
:
ni ayat2 yg bese org ckap ngn aku. tp aku lbih tau diri aku..mmg seriously aku makin gemok!! 
dulu aku pakai jeans saiz 25 pastu xmuat change size to 26...after that sempit tukar plak 27..selang 1 month xmuat lagik tukar 28...lastly still xmuat, skrg aku pakai saiz 29!!!
OMG tuh xgemok???
can u tell me, guess which one my body shape??

huhuhu both are dangerous actually........................
so i decide need to do smthg yg leh control atleast xterus naik lagi...its enough.utk amik pil diet byk kali aku pk effect dr pil diet...so aku research kat internet produk2 yg leh bg lost my weight...
lastly aku lebih percaya produk usana sbb usana satu2nye yg brani pertaruhkan pulangan duit kalo xberkesan.
disebabkan aku ade sorg member yg pakar dgn product ni, so aku byk tnye dia ttg product ni....
and now aku tgh dlm proses turunkan berat badan..
xsalah kalo kita mencuba....


USANA PRODUCT- LOST 5KG IN 5 DAYS!!!

Monday, August 23, 2010

happy birthday sayang...



23 August genap la 25 thn umo en bf...da tua da..huhu...soklan bese kene tanye
bila nak kawin????
jawapannye nnt dulu sbb byk benda lom setle
:
:
1.Duit lom ckup
2. Lom ade aset
3. Ikut M.O.U 
(Memorandum Of Understanding) 
dateline lom sampai
:
:
but its ok la...i dont mind la...erra fazira pon kawin umo 30thun kan...hehehe yg penting ktorg enjoy!!!
to en bf, guess what i've supprise 4 u...just wait & c...& 1 more thing, u pk la nak mkn ape...mintak jek nak mkn katne nnt i bwk ye...hehehe
:
happy birthday 2 u syg, may all ur dreams come true...may all ur wishes become reality..miss u!!


i love u....fier daus razi





Tuesday, August 17, 2010

hubungan di alam maya

Dalam dunia ari nih mcm2 hubungan maya leh terbentuk.kalo setakat nak cari kengkawan nih mmg senang la...banyak sgt2....hari nih kita ade...

Twitter.com

dan banyakkkkkkkkkkkkkkk lagik...
:
mmg best layan bnda2 nih....selain leh tukar2 pendapat, kita leh gak cari kengkawan lame mase skolah tadika dulu..hehehe....
:
tapi berdasarkan pemerhatian aku la sepanjang join bnda2 nih sume, aku dapat perhatikan smthg yg agak kurg elok la...yg nyata aku dpt tgk, ade segelintir makhluk nih mcm xske nak mgaku status dorg...sooooo yg ppuan2 & lelaki2 kat luar sane kalo leh jgn la terpengaruh sgt ngn bnda2 nih...
:
kadang2 ade yg mengaku single, tp sbnrnye da ade 2-3 org anak.....mentang2 la pasangan dorg buta IT senang jek nak kencing...huhu
:
ade kes yg kategori miang lak lom kawin lagi tp da declare married..huhuhu...aku xla kate sume...ade segelintir....aku tau bukan korg hehehe...
:
sooo pandai2 la ye kawan2...ni nasihat n pandangan je...kalo nak terima,terima la...kalo xnak abaikan..
daaa~~

Wednesday, August 11, 2010

bulan ramadhan bulan keberkatan

huh...pejam celik da smpai blk bulan ramadhan..rase mcm baru je habis beraya...aku mmg ske bln puase nih sbb 
:
:
first: banyak makanan yg ssh jumpa, ade jual kat pasar ramadhan
second: xpenat nak masak...1hari masak 2kali jek sahur & bbuka
third: xda ko-kurikulum
:
:
kalo la puase seumur hidup best kot..hehehe....
:
yg peliknye my bro bgtau td kat area klebang ade yg kene cekup sbb xpuase...ramai smpai xcukup gari, lastly polis gari guna rantai yg org ikat berok tu!!sesuai la org yg xtau malu, xpuase, mkn dikhalayak ramai nih disamekan dengan berok!!xtau hormat org puase,xtau hormat bulan ramadhan. bkn nye lame pon...sebulan jek..pastu korg nak mencekik pon mencekik la...huh geram nye...bg yang xde kene mengena dlm ini cerita, selamat menjalani ibadah puasa ye....
:
SALAM RAMADHAN AL- MUBARRAK

Wednesday, August 4, 2010

aku sedang marah

sangat marah pada en bf!!!! 
janji this week (b4 pose) nak g tgk site kat jb...pastu nak g amik pic banyak2...
:
last minit dia cancel sbb nak g reunion ngn member2 lame dia.tension aku ar...mmg sangat marah!! janji je buat xda!! rase cam nak pancit kan jek tayar motor dia....marah nyer!!!!!!!!!!!!!!!
:
: