::PENGIKUT TEGAR::

Wednesday, October 19, 2011

BER'FACEBOOK' BIAR BERPADA-PADA

Majoriti kat dunia ni sket2 nak ada akaun FB..sampai ada yg punya akaun FB lebih dari 1..tujuan??kene tanye org tu la..xkesahla nak ade 100 pon who's care? FB ni bagus sbb kadang2 klik punya klik tetiba terjumpa la member2 lama yang lost contact...kdg2 member skola tadika mase main beskal same2 pon muncul balik..mmg syiok!! mengeratkan silaturrahim...hehe..xkesah la benda baik kan..dpt pahala tuuu...xsalah k...


tp yang aku nak stresskan kat sini lately mcm2 benda pelik yg di'share'kan kat wall, tagging sana sini smpai kdg2 kita lupa benda2 camtuh xsepatutnya berlaku sbb kita xperasan kdg2 bnda tuh leh menyentuh sensitiviti org lain...contohnya dalam waktu2 skrg ni kes dera, bunuh yg kejam mmg sgt byk...(tanda2 dunia akhir zaman)..

tp perlu ke share utk tatapan umum??


bnda2 camtu kan should b private & privacy..xkesahla kalo nak tgk pon...xpayah share2...kalo org lain nak tgk, dorg pon leh search sendiri kan...kalo yg kes bunuh baby tuh, mcm mana agaknya perasaan ibu2 yang ade kat luar sana tgk baby tuh kene bunuh dgn sgt kejam??!


so tujuan bnda ni di 'share' bkn nak tuju kat sape2...just nak sama2 mengingatkan..kalo aku salah korg pon leh jek tegur...dalam hidup ni kan kene saling mengingatkan supaya xterkeluar dari batasan..

maaf yerr...


wallahualam...

No comments:

Post a Comment