::PENGIKUT TEGAR::

Friday, October 21, 2011

HIGH TEMPERATURE!!

balik skola dah le penat.keje menimbun2 xsempat siap sbb arini kan jumaat, so blk awal...tp aku balik xla awl jugak drag jugak la lewat 35minit baru kuar dr kawasan skola...bila tension sgt aku sakit kepala nnt migrain lg susah, so bukak radio lagu jiwang2 a.k.a lagu slow2 layan perasaan..menyanyi bagai nak gila konon2 mcm wat show la...niat nak hiburkan hati sendiri jek

so disebabkan hati kembali tenang, aku drive dgn penuh fokus..sket pon xpandang tempat lain (kiri kanan) sbb jln straight watpe nak pandang kiri kanan kan..huhu...dari jarak 200m aku leh nampak ada kete wira sedan biru bwk mmg sgt slow di follow ngn 1 lori yg xbape nak gergasi la...agak2 cam lori eskrem tuh...so aku ikut rentak wira & lori tuh..skali pandang kat meter 20km/j huh..gile slow, kalo lwn ngan beskal pon kalah nih!!


lepas 1 minit ikut wira a.k.a kura2 tuh, aku dgn bangganye on signal, xleh jadik la nak ikut rentak dia lagi...bila aku on signal, lori tuh pon on jugak...so secara undang2nye, aku kene lepaskan lori tuh memotong dulu la kan...dalam kata lori tuh nak potong tibe2 kete wira tuh masuk simpang kanan!!!! lori brek emergency terus kesebelah kanan jalan!! disebabkan sgt panik  aku paut stereng aku kesebelah kiri sbb kalo aku terus kekanan konpem masuk bwh lori!!! nauzubillah!!! dalam masa yg sama aku ke kiri, aku xperasan ada motor!! semua masa tuh brek emergency! muka mamat tempe tu selamba badak jek mcm mintak kaki!! 


aku kuar kete, jumpa mamat moto td...secara ikhlasnya aku mintak maaf ngn dia sbb mmg aku xperasan dia...dia ckp xpe sbb dia tau sape salah. dia matikan enjim moto.ktorg sam2 melintas jalan jumpa mamat wira stupid tuh..mamat lori tadi awal2 da terjun lori sentap si mamat wira tuh...isshhhhh rase cam nak kaki kan jek muka dia!!! selamba dia ckp sori sy xperasan pon korg sume kat belakang!! dan secara otomatik nye aku ckp ko ni BUTA ke!!!si mat moto + mat lori tadi da nak blasah da sang wira tuh..aku ckp dah2 la tuh...(tp dlm ati...blasah la!!!hehe). disebabkan dia wat muka kesian kami lepaskan dia sbb sume pon selamat kan...alhamdulillah...

moral 
GUNAKAN SEMUA DERIA & ANGGOTA MASE MEMANDU. 
PANDU CERMAT JIWA SELAMAT~




No comments:

Post a Comment