::PENGIKUT TEGAR::

Monday, October 24, 2011

TAMBAH KAWAN BUKAN TAMBAH MUSUH

bila sebut pasal FB, benda paling popular dah tentu update status, komen mengomen status, kutuk mengutuk page org, sharing2 gambr...mcm2...xkesahlah FB sendiri kan, lantaklah...

tp yg xbest bila citer pasal politik...saje jek aku like page2 politik yg sndiri di buat oleh org yg lom tentu arif dlm politik ni, saje nak tgk sejauh mana ilmu politik yg dorg ade. tp setakat yg aku tgk nih sume pon xla byk ilmu sgt nak cter pasal politik. 
dok kutuk2 org je la hebat...


penah tgk bendera parti x???meh aku tlg tunjuk pd sape yg xkenal lg...huhu



PARTI BN




PARTI PAS




PARTI DAP


PARTI UMNO


PARTI PKR


UMNO kutuk PAS 
|
PAS kutuk DAP

DAP kutuk BN
|
BN kutuk PKR
|
PKR kutuk UMNO

mcm satu rotation...

xkan stop sampai bila2...yg peliknye pengikut yg bawah nih jek yg mcm anjing menyalak bukit...yg kat atas tu (pemimpin), hubungan baik sesama diorg (InsyaAllah...). 

aku pon xla baik sgt nak cter pasal agama, tapi kita kene la sama2 sedar...kita xtau bila Malaikat nak dtg amik nyawa kita. kalo dia dtg sempat ke kita nak ckp ngn Malaikat

" errr.....boleh tunggu jap x?? sy nak delete post kutuk mengutuk, caci maki kat FB jap...pastu nak mintak maaf ngn sume org..."

agak2 korg ade ke Malaikat tunggu???? ermmm jawab la sendiri...so selagi ada umur, selagi nyawa dipinjamkan Allah ni, xpayah la susah payah nak carik musuh...xsalah kalo nak baca pasal politik..aku pon xsebelah mana2, tapi xpayah la kutuk mengutuk, caci maki mcm org xda ilmu..cukupla sekadar menambah ilmu...biar kita diam...

sebab diam xbererti BODOH
bising xbererti BIJAK

org yg bijak lebih baNyak menggunakan akal daripada menggunakan mulut& pena untuk berbicara....



sama2 sama mengingatkan....berpesan2 pada kebenaran....

wallahualam....

No comments:

Post a Comment