::PENGIKUT TEGAR::

Friday, December 9, 2011

TRAGEDI TAK BEST!

hari ni rutin berbeza dari selalu...celik jek mata, tak yah susah payah nak prepared breakfast..ayah da siap belikan nasi lemak bungkus (daun pisang lagi...extra sambal sotong kering...ouchh mmg seksi!!i like!)burpppp sgt kenyang..hari ni xda mood nak kemas rumah secara menggila, just sapu sket2 lantai kat luar tuh, pastu relaks jap...


then terpandang si baby kenit yang tergaru2..kejap telinga kanan, pastu telinga kiri...dgn pantas aku amik dia n check apa yg ada kat telinga dia, OMG ade kutu bali oke!! terus jerang air panas, bila da ready aku campur ngn air sejuk dari kolah tuu..agak2 da suam2 tuh, aku mandikan dia..siap syampu sambil nyanyi2 oke!


pas mandi manda, baby2 dok kat mama dia n mama dia keringkan la baby2 tuh...aku pon dok kat meja dapur sambil pk ape nak buat utk hari ni...aktiviti kemas2 automatik switch off 4 today...tibe2 teringat projek yang tertunda 3weeks b4...mengecat dapur!! 

dgn pantas aku capai berus cat n roller..so mula la aktiviti utk hari ni...mula kol 9 lebih...sampai kul 1.30tghari...lame nye nak patah pinggang rase...so secara automatiknye dapur also off 4 today! yeeeeeehaaaaa!! bila ayah balik dari solat jumaat, kami g mkn pisang goreng kat  "Idah Pisang Goreng"
pas makan incek Fier Daus ade site visit kat  


so mcm biase aku ascot laaaaa:p pas site visit dgn aktiviti yg 

 ukur sane ukur sini

lukis sane lukis sini

kira sana kira sini



kami pon gerak la ke bandar...mula2 g jusco..boring ar, gerak g mydin MITC sbb adik nak donut Big Apple....pastu perot lapar....terpandang sign board ikan bakar terkenal tuhhh...erm mcm nak try....masok je la...tgk mcm best jek..
ikan pari bakar, ikan cencaru bakar n kailan campur cendawan....membayangkan yg indah2....huh~~
bila makanan sampai semua rupanya & bentuknya sama!

 incek fier daus pandang aku...

aku pandang incek fier daus...

ikan yg mcm di bakar tp mcm dikukus jugak(sbb berair..kalo bakar konpem la kering kan..)
sayur mcm di celur mcm juga di rebus...
yg sama setiap lauknya...sambal...sambal yg sama dicurahkan atas lauk2 tadi!!

ermmmm mcm xmenarik jek ikan bakar nih....
kita try dulu la...
serentak kami cakap!
pas makan sesuap...failed!!! sbb??? sambal manis!! OMG!!
FAILED!! 
makan mahal bukan ukuran, tapi kalo xsedap sumpah first and last la jawab nye!!
sangat xleh lawan ikan bakar kat umbai, serkam @ Portuguese settlement!! aisey....
erm nak wat cane, xtry xtau kan...da try xmau!!!
babai ikan bakar terkenal....
ikan bakar umbai...sodap!!
so kami gerak balik dalam keadaan yg sama2 loya tekak sbb sambal manis..
 dua2 pon diam jek dlm kete...xleh nak cakap pape....
actually its not too bad utk org yg suka masakan manis2 pada sambal 
but not for us~~

JUST 4 SHARING
tata ^_*

No comments:

Post a Comment