::PENGIKUT TEGAR::

Friday, December 16, 2011

Perkahwinan Gay Pertama Malaysia, Ariff Alfian Rosli Kahwini Teman Lelaki Di Dublin

Dalam kesibukkan, kerisauan rakyat Malaysia terutama nye family dia, sape sangka dia tgh syok bergembira sakan kat sana. Nama jek Ariff tapi tak arif!!! org2 mcm ni xtau la nak cakap macam mana hati & perasaan dorg...maybe xde perasaan kot....kalo aku la wat jahat sket suis otak automatik terang kat bayang2 muka ibu & ayah, adik beradik, sedara mara...
tp ermmmmm entah la.....nauzubillah!!



















semua ingat dia sesat kat Dublin....yeeee mmg sesat..sesat 'jalan' terus!!!nauzubillah!
sian kat mak ayah siap kene tanggung hutang lagi...bukan nak senangkan mak ayah...lagi nyusahkan org tua..apa la punya akal...masyaAllah....

KLIK UTK KERATAN AKHBAR KEHILANGAN ARIFF


actually nak nak marah sgt pon xberani..kang cakap lebih2 terkena pada family sendiri ke, anak cucu cicit oneng2 ke...uishhhh!!! Nauzubillah!!


mmg dia da buat satu kesilapan yg sgt besar...kita sebagai manusia amik la iktibar dari benda ni...sama2 la kita doakan semoga Allah kembalikan da ke jalan yang benar...

sebab permulaan sesuatu itu tidak penting, sebaliknya pengakhiran itu adalah lebih bermakna....kita dok kutuk2 dia caci maki, hina sana sini, mane tau sok lusa Allah amik nyawa kita, kita xsempat Taubat, yg dia MUNGKIN ade masa lagi utk bertaubat...

so moh la kita doakan supaya Allah lembutkan hati dia, terangkan jiwa dia, supaya kembali bertaubat kepada Allah.....sesungguhnya Allah itu Maha mengetahui jiwa setiap hambanya...

sama-sama mengingatkan....

wallahualam...~

gambar di copy paste dari: www.rotikaya.com 



2 comments:

  1. ini bodoh.
    pakai pulak baju kebangsaan.
    buat muka tak bersalah pulak tu.
    sangat babi.

    sori telepas marah kat sini pulak.
    geram la..

    ReplyDelete
  2. erm mmg sbg rakyat malaysia, sy pon marah sbb knapa mesti baju melayu...baju kebangsaan kita...adakah dia bangga sbb dia melayu pertama yg kawin dgn cara mcm ni???huh~

    ReplyDelete