::PENGIKUT TEGAR::

Thursday, December 1, 2011

SAHABAT KAH????

bila usia semakin dewasa, makin jauh tinggalkan zaman sekolah...maknanya makin jauh utk ade sahabat yg betul2 real mcm dulu...susah senang same2...best mase skola..sume benda pon nak buat same2..mase tu erti sahabat tu mmg ikhlas...mane tak nye...
nak dok dlm kelas same2
nak g kantin same2
nak jumpa cikgu same2
nak g toilet same2
brand kasut pon nak same
cara pakai tudung same
kalo member ade couple, ehhhhh kita pon nak jugak sbb nnt nak g dating same2...hehe (GILO!!)



tapi.....
bila besar sket, masuk universiti ade gak sahabat tapi xmacam skola, sbb da mula ade yg xsama
ade kelas member amik tp kita xamik...
kdg2 jek dpat kumpulkan geng2 utk mkn same2
weekend pon jarang sume free, ade balik kg, ade yg x..
mmg da xsama mase skola

sekarang...
semua da masuk zaman berkarier (karier la sgt!!) hehe zaman kerja la....
ade yg da kawen da...(sume da kawen aku jek belom hehe)
nak kuar same2 bukan susah tapi SANGAT susah..
xpe masing2 da ade family kan, nevermind..
ade jek member2 kerja tapi waktu kerja je la, abis kerja, abis sume..
balik kerja bosan..

tu yg laptop xpenah switch off..24hours on!! kawan dlm FB...alam maya..sgt boring...


tu yg bila cakap lain, ditranslate jd lain...
lain yg dituju lain yg terasa...
sbb intonation apa yg kita baca xsama dgn org lain baca...lastly sorg2 kawan mula lenyap...
so hilang la kawan satu per satu...


sekarang makin confius apa tu sahabat...sbb zaman sekarang makin advance, kalo berbaik2 nak jd kawan tibe2 tu mesti ade maksud...
ikan bilis disebalik bubur nasik...(aishh sedap plak..lapo nihhh)
caring gile2 sbb ade mission, target, vision, etc...



ala dont care la, nak wat cane manusia lain2, ikut suke la...
yg pasti, hakikat hari ni sgt susah nak cari 

SAHABAT SUSAH SENANG SAME2
SAHABAT YG FAHAM HATI
SAHABAT YG BOLEH GIVE & TAKE
SAHABAT SAMPAI MATI...

video

sama-sama mengingatkan...
wassalam....



No comments:

Post a Comment